• Anouk Boetzer

Healthy food: Groene bonensalade met homemade rode pesto

Bijgewerkt: 11 sep 2019


Dit recept werd gepubliceerd in het Go Green nummer (1906) van Foodies Magazine.


Een heerlijke healthy salade bomvol smaak, vezels en super smaakvol. Go Green en maak deze salade lekker zelf.


Zo maak je zelf groene bonensalade met homemade rode pesto


Ingrediënten voor 4 personen

225 g witte bonen of 100 g gedroogde witte bonen

150 g verse tuinbonen, gedopt

150 g verse doperwten, gedopt

150 g sperziebonen

100 g rucola

6 el pompoenpitten

1 teentje knoflook

2 el olijfolie

8 el rode pesto

2 limoenen


Bereiding

Gebruik je gedroogde witte bonen? Week de bonen minimaal 8 uur in koud water. Kook ze vervolgens in 60 minuten gaar en laat ze daarna net als de groene bonen afkoelen. Vind dit je te veel werk? Gebruik dan witte bonen uit een pot, bij voorkeur biologisch. Die moeten dan alleen afgespoeld worden. Je verwerkt ze koud.

1. Maak de sperziebonen schoon. Kook of stoom de tuin-, en sperziebonen in 10 minuten beetgaar. Kook ze niet te lang, zodat ze lekker knapperig blijven. Voeg in de laatste 5 minuten de doperwten toe.

2. Giet de bonen in een vergiet en spoel ze af met koud water. Laat de bonen afgedekt afkoelen, zo voorkom je uitdroging.

3. Schep de witte bonen bij de groene bonen in een kom. Pers het knoflookteentje boven de kom uit.

4. Rooster in een pannetje kort de pompoenpitten. Voeg de rucola, de rode pesto, olijfolie en de pompoenpitten toe aan het bonenmengsel en meng alles door elkaar.

5. Halveer de limoen en knijp het sap uit over de salade.


Rode pesto

Ingrediënten

1 teentje knoflook

1 rode peper

120 g zongedroogde tomaten

3 el extra vierge olijfolie

75 g ongebrande cashewnoten

1 tl oregano, gedroogd of vers

Snufje zeezout en zwarte peper

2 handjes verse basilicumblaadjes

Keukenmachine of staafmixer


Bereiding

1. Doe de knoflook, rode peper (eventueel zonder zaadlijsten), zongedroogde tomaten, olijfolie en de cashewnoten in de keukenmachine en maal deze fijn tot een gladde massa. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een staafmixer.

2. Voeg oregano, zeezout en peper erbij en mix het nog een keer.

3. Snijd de basilicumblaadjes fijn en roer deze door de pesto.

Is het mengsel te droog? Voeg er dan nog wat extra olijfolie aan toe.

  • Anouk Boetzer Instagram
  • Anouk Boetzer Youtube
  • Facebook - Anouk Boetzer fotografie