• Anouk Boetzer

Kokos-limoencake van Anouk


Deze smakelijke kokos-limoencake is gemakkelijk te bereiden. Dit recept werd oorspronkelijk gepubliceerd op FoodiesMagazine.nl


Ingrediënten

  • 75 g + extra boter

  • 2 eieren

  • 300 ml kokosmelk

  • 1 limoen (uitgeperst en schil geraspt)

  • 275 g tarwemeel

  • 2 tl wijnsteenbakpoeder

  • 175 g rietsuiker

  • 150 g gemalen kokos

  • bakblik (20 cm)

  • bakpapier


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 185ºC. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Klop in een kom de eieren los met de kokosmelk en het limoensap.

  2. Meng in een aparte kom het tarwemeel, het bakpoeder, de rietsuiker, de gemalen kokos en de geraspte limoenschil. Giet daarna het eimengsel en de boter erbij. Meng alles snel door elkaar met een spatel tot een glad beslag.

  3. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Schep het mengsel in het blik en zet in de oven. Bak de cake in 60-70 minuten gaar. Test met een prikker of de cake goed gaar is. Verleng de baktijd anders met een aantal minuten.

  4. Serveer een plak cake met opgeklopte room of kwark. Verse frambozen maken het helemaal af.



22 keer bekeken
  • Anouk Boetzer Instagram
  • Anouk Boetzer Youtube
  • Facebook - Anouk Boetzer fotografie