• Anouk Boetzer

Maak het lekker zelf: Oreo-pindakaas reep

Bijgewerkt: 17 nov 2018

De chocoladereep met extra's; ze zijn niet meer weg te denken uit de schappen in de winkel. Wie tegenwoordig een reep gewone, saaie chocoladereep zonder poespas wil, moet goed zoeken. Het schap is gevuld met chocoladerepen met extra's zoals karamel, noten, stroopwafels, popcorn, knettersuiker en hoe gek je het verder nog kunt bedenken. Zo'n chocoladereep met extra lekkers maak je ook heel makkelijk zelf. Leuk als cadeautje of gewoon lekker om op te eten.


Ik ging aan de slag met Oreo koekjes en pindakaas. Yummie! Zo maak je het lekker zelf: Oreo-pindakaas reep


Benodigdheden & ingrediënten

100 gr pure chocolade (Melk of wit kan natuurlijk ook)

7 Oreo choco browies koekjes

klein handje ongezouten pinda's

2 tl pindakaas

een au-bain marie pan

bakpapier

een rechthoekige of vierkante schaal (15x15 cm)


Aan de slag

1. Breek in een schaaltje 5 koekjes in kleine stukjes. Je kunt deze eventueel ook in een zakje doen en dan kapot slaan. Zorg dat er geen grote stukken meer zijn.

2. Smelt de chocolade au-bain marie en voeg wanneer alle stukjes bijna gesmolten zijn één volle theelepel pindakaas toe. Roer goed door tot alles is gesmolten.

3. Bedek het schaaltje met bakpapier. Meng nu de gesmolten chocolade en de koekkruimels door elkaar en giet dit in het schaaltje

4. Schep één volle theelepel pindakaas in het pannetje waarin je net de chocolade hebt gesmolten en smelt deze tot het helemaal vloeibaar is. Giet het sausje voorzichtig in lijnen op de mix van chocolade en koekjes. Gebruik een satéprikker om sierlijke lijntjes te trekken, zodat je een soort vlekken/marble effect krijgt.

5. Hak de pinda's grof en strooi deze over het schaaltje met chocolade. Breek de laatste twee koekjes in stukjes en steek deze in de chocolade.

6. Plaats de schaal in de koelkast tot dat de chocolade gestold is.


Snijd de plak in kleinere stukjes en smullen maar!
45 keer bekeken0 reacties
  • Anouk Boetzer Instagram
  • Anouk Boetzer Youtube
  • Facebook - Anouk Boetzer fotografie