• Anouk Boetzer

Share with friends: Eten is om te delen

Eten verbindt of liever gezegd eten maakt vriendschappen. Je beste vrienden, zijn die mensen die jouw eten opeten. Die in jouw koelkast duiken opzoek naar het laatste stukje brownie. Het zijn je beste vrienden voor wie jij je graag uitslooft in de keuken. Wil je indruk maken én iets lekkers op tafel zetten: Easy does it. Maak een grote schaal met alle ingrediënten van een salade en laat iedereen zelf zijn bordje maken. Het gaat namelijk niet altijd om wat je maakt; je maakt minstens zoveel indruk met hoe je iets presenteert. Kies eens wat anders bij de groenteman. Denk in kleur. Zo ga je met dit gerecht zeker weten punten scoren. Eenvoudig maar indrukwekkend en uiteraard 100% instalicious.


Dit recept is gepubliceerd in Grammie Magazine editie 2 van The Social Good Girl.


Maak zelf een Share with friends plateau voor 4 personen


Ingrediënten

- 1 stuk zachte geitenkaasje

- 1 stuk harde geitenkaas

- 2 stronkje rode lof

- 1 romaine sla

- 1 bos radijsjes

- 1 rode ui

- 150 gram gele tomaatjes

- 4 gele mini paprika’s

- 1 Granny Smith appel

- 2 el honing

- 1 el mosterd

- 1 el olijfolie

- 2 takjes dille

- handje macadamia nootjes

- een grote schaal + 1 klein schaaltje


Bereiding

Was de groenten voor gebruik. Snijd van lof en de romaine sla de onderkant af en haal de blaadjes eraf. Snijd de ui in dunne plakjes. Haal van de radijsje de gekneusde blaadjes eraf en halveer er een aantal. Halveer enkele van de tomaatjes. Snijd tot slot de appel in dunne schijfjes of ringen.


Maak de dressing door 2 eetlepels honing, 1 eetlepel mosterd en 1 eetlepel olijfolie te mengen. Hak een takje dille fijn en meng deze door de dressing. Het andere takje gebruik je als garnering.

Voor dat je de schaal gaat opmaken, kan je er nog voor kiezen om de harde geitenkaas te snijden. Snijd dan geen blokjes maar maak er bijvoorbeeld puntjes van. Heb je een klein stukje? Dan kun je deze natuurlijk ook in zijn geheel, met een mesje, op de schaal leggen. Zo kan iedereen er zelf stukje afsnijden.


Dan heb je nu alles om de schaal op te maken. Klinkt simpel, maar dit vraagt aandacht. Begin in het midden met de kaasje en het schaaltje met de dressing. Steek de blaadjes lof nu als een waaier langs de buitenkant. Doe hetzelfde met de blaadjes sla. Kijk nu waar de ruimte opgevuld moet worden. Verder daarbij de tomaatjes, radijs en paprika als eerste over de schaal. Let op de kleuren en de vormen van de groenten. Vul nu de overgebleven ruimtes op met de uienringen, de appelschijfjes en de nootjes. Tevreden met je schaal? Serveren maar!


Dek de tafel met kleine bordjes waarop iedereen zijn eigen salade samenstelt.


Tip! De variaties zijn oneindig. Vervang de geitenkaas voor boerenkaas. Maak in plaats van dressing een lekkere tapende. Voeg andere soorten groenten toe of toppings zoals croutons en geroosterde kikkererwten. Have fun it!

2 keer bekeken0 reacties
  • Anouk Boetzer Instagram
  • Anouk Boetzer Youtube
  • Facebook - Anouk Boetzer fotografie