• Anouk Boetzer

Vegan cashewnotenijs met kaneel en pecannoten



Benodigdheden om zelf cashewnotenijs te maken

- 300 gr rauwe cashewnoten

- 100 gr pecannoten

- 250 ml plantaardige melk (ongezoet) bijv. amandelmelk

- 3 el agave siroop

- 3 tl kaneel

- ½ tl zout

- keukenmachine

- schaal geschikt voor vriezer


Zo maak je zelf cashewnotenijs

1. Week de cashewnoten minimaal 8 uur in water zodat ze zacht worden. Maal de noten daarna in de keukenmachine tot een gladde pasta. Dit doe je door de machine 5 tot 10 minuten te laten draaien. Heb vooral geduld.

Tip! De cashewnotenpasta is ook heel lekker op een rijstwafel

2. Meng de cashewnotenpasta, de plantaardige melk, agave siroop en kaneel in de keukenmachine tot een gladde massa. Schenk de massa in de schaal.

3. Hak de pecannoten fijn en schep deze door het mengsel.

4. Plaatst de schaal, afgedekt met folie of deksel, in de vriezer. Om kristalvorming te voorkomen schep je het ijs ieder uur, gedurende de eerste 3 uur, helemaal door.

5. Na 4 uur kun je het ijs al eten. Laat het voor gebruik even zacht worden en schep het daarna in een schaaltje.


Het ijs kun je ongeveer een week bewaren in de vriezer.


Recept & fotografie Anouk Boetzer fotografie

5 keer bekeken
  • Anouk Boetzer Instagram
  • Anouk Boetzer Youtube
  • Facebook - Anouk Boetzer fotografie