• Anouk Boetzer

Zo maak je Deense droom cake

Bijgewerkt: 11 sep 2019


Dit recept werd gepubliceerd in het januari nummer (1901) van Foodies Magazine.


Een luchtige cake met zoete topping. Makkelijk om te maken, heerlijk om te serveren. Ga de keuken in een maak een Deense droom cake.

Zo maak je Deense Drømmekage


Ingrediënten


Voor de cake

· 250 g bloem

· 175 g suiker

· 50 g boter

· 3 eieren

· 200 ml melk

· 2 tl bakpoeder

· bakvorm (25x35 cm) of springvorm 28 cm

· bakpapier


Voor de topping

· 125 g boter

· 50 ml melk

· 125 g bruine suiker

· 175 g kokosrasp


Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix de eieren met de suiker tot een luchtig geheel in een beslagkom. Smelt ondertussen de boter in een pannetje op laag vuur. Giet de melk in de pan met boter en roer door. Voeg het mengels toe aan de eieren en meng met elkaar.

2. Mix in een aparte kom de bloem en bakpoeder. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng alles tot een glad beslag.

3. Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Bak de cake gedurende 20-25 minuten op 200 graden.

4. Wanneer de cake in de oven staat, begin dan aan de topping. Smelt hiervoor de boter in een pannetje. Voeg de melk en bruine suiker toe, meng deze met elkaar en laat het geheel 1 minuut zachtjes koken

5. Voeg de kokosrasp toe aan het mengsel en roer goed door.

6. Haal de cake na 20-25 minuten uit de oven en giet het kokosmengels over de cake. Gebruik een (pallet)mes om het mengsel goed te verdelen.

7. Plaats de cake terug in de oven en laat deze nog eens 10 minuten bakken. De cake laten afkoelen voordat je deze serveert.


  • Anouk Boetzer Instagram
  • Anouk Boetzer Youtube
  • Facebook - Anouk Boetzer fotografie